6-daagse busreis Praag

Touringcarreis

vanaf324p.p.

6-daagse busreis Praag

Maandag: Praag

Na een kopje koffie op de wisselplaats rijden we per Comfort Class touringcar, met een ruime stoelafstand van 85 centimeter, naar Praag. Onderbroken door diverse stops komen we in de avond aan in ons hotel. De vlieggasten worden opgehaald en per taxi/ minibus naar het hotel gebracht.

Dinsdag: Burchtwijk Praag met stadsgids

Praag

Vandaag bezoeken wij onder leiding van een Nederlandssprekende gids het eerste gedeelte van de stad Praag en wel de Burchtwijk (in het Tsjechisch Hradčany). Met de 500 meter lange voorzijde is de Praagse Burcht één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld. Hradčany is vanuit de gehele stad te zien omdat de wijk op een heuvel ligt. Vooral het silhouet van de St. Vitus Kathedraal dat boven het paleizencomplex uittorent vormt een mooi beeld, en is één van de meest gefotografeerde plekken in Praag. Bezienswaardig in de Burchtwijk zijn de St. Vituskathedraal, het Paleis Schwarzenberg, het Koninklijke Paleis en het Gouden Straatje. 's Middags kunt u gezellig winkelen. De straten Na Prikope en Parizska zijn zeker de moeite waard.

Woensdag: Centrum van Praag met stadsgids

Oude centrum Praag

Vandaag bezoeken we te voet, onder leiding van een Nederlandssprekende gids het tweede gedeelte van Praag: de wijken Staré Město en Nové Mesto in het centrum. Staré Město wordt ook wel het Oude Centrum genoemd en Nové Mesto het Nieuwe Centrum. Hier is het een doolhof van barokke straatjes met gotische bouwkunst, veel bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters. Zo ziet u vandaag onder andere de middeleeuwse Karelsbrug over de rivier de Moldau, het Wenceslasplein, het Oude Stadsplein en de Joodse wijk. De middag kunt u naar eigen wens indelen, indien u een museum wilt bezoeken kan de gids u hier uiteraard over adviseren.

Donderdag: Konopiste met stadsgids en Praag

Kasteel Konopiste

's Morgens rijden we naar het fraaie kasteel Konopiste, dat het bezit was van de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand. De moord op hem in 1914 vormde de aanleiding tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Hierna terug naar Praag waar u de rest van de middag naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt bijvoorbeeld een museum bezoeken, door de middeleeuwse straatjes wandelen of een echte Pilsner bestellen op een terrasje of in één van de sfeervolle koffiehuizen in de Burchtwijk.

Vrijdag: Karlovy Vary en Duitsland

Karlovy Vary

De vlieggasten worden vandaag in aansluiting op de vlucht naar het vliegveld gebracht. We vertrekken na het ontbijt vanuit het hotel richting het beroemdste kuuroord van Tsjechië, Karlovy Vary. In vroeger tijden was dit een kuuroord waar een reeks groten der aarde neerstreek, zoals de Russische tsaar Peter de Grote, Goethe, Beethoven en Karl Marx. U kunt hier een wandeling maken en zelf proeven van het warme geneeskrachtige water. Hierna rijden we naar Duitsland voor het diner en de overnachting.

Zaterdag: Nederland

Vandaag keren we huiswaarts. Onderbroken door diverse stops komen we aan het einde van de middag aan op de wisselplaats in Didam. Na de afscheidsmaaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

Opstapschema via Beek


U heeft de mogelijkheid om bij de wisselplaats in Beek te overnachten.

Indien u hier gebruik van wenst te maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met Hotel 't Heuveltje om de reservering te maken.

Wanneer u vooraf overnacht in Beek dan hoeft u geen parkeerkosten te betalen.

 

Adresgegevens Wisselplaats Beek (Gelderland)

Hotel 't Heuveltje

Sint Jansgildestraat 27

7037 CA Beek (Gem. Montferland)

Tel: 0316 532 041

Luxe touringcar Comfort Class
De Comfort Class touringcar is een luxe touringcar voorzien van alle gemakken. Dubbele beglazing, stereo geluidsinstallatie, luchtvering, airconditioning, toilet, koelkast, koffie- en theefaciliteiten en 2 toegangsdeuren. Comfortabele, verstelbare stoelen (hoek 35°/steek* minimaal 85 cm) met een voetsteun.
* Steek is de afstand van de achterkant van uw stoelzitting tot aan de achterkant van de stoelzitting voor u.

NB. Toilet. Alle touringcars zijn voorzien van een toilet. Gebruik dit toilet alleen bij dringende noodzaak. Het kan voorkomen dat een toilet gesloten is tijdens de reis. Dit heeft als reden dat de tank van het toilet vol is geraakt. Door de strenge Europese milieuwetgeving mogen deze tanks alleen in speciale containers worden geleegd en dit is niet overal op de route mogelijk.

Chauffeur
Onze chauffeur is niet alleen chauffeur, hij/zij is ook uw gastheer/gastvrouw. En dat betekent dat hij/zij u op alle mogelijke manieren van dienst zal zijn. Bovenal zorgen zij ervoor dat u veilig én comfortabel op uw bestemming aankomt. U kunt dus altijd rekenen op gastvrije en ervaren chauffeurs. Onze buspendelreizen worden altijd door twee chauffeurs uitgevoerd.

Bagage
Onze touringcars hebben beperkt bagageruimte. Er is per persoon plaats voor één tas of één koffer (max. 20 kg. p.p.), één paar ski’s (met stokken en schoenen) of één snowboard (met schoenen). In een snowboardhoes mag slechts één snowboard zitten. Haalt u, indien mogelijk, de bindingen van uw board. Het is niet toegestaan om levensmiddelen pakketten mee te nemen dan wel in uw bagage te stoppen. Indien u zich niet houdt aan deze richtlijnen, dus ingeval u teveel bagage heeft, zal de chauffeur deze weigeren. Let wel: onze chauffeurs zijn hiertoe verplicht! Zorgt u er a.u.b. voor dat al uw bagage is voorzien van labels met hierop duidelijk vermeld uw naam/adres/woonplaatsgegevens. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor al uw bagage.

Huisdieren
Tijdens al onze touringcarreizen zijn huisdieren niet toegestaan.

Roken
Roken is conform de CAO en ANVR normen niet toegestaan in de touringcar. Dit geldt voor zowel de passagiers als de chauffeurs. Gedurende de reis worden er rookpauzes gehouden. Het overtreden van het rookverbod kan tot gevolg hebben dat het verdere verloop van de reis u ontzegd wordt. Kosten hieruit voortvloeiend zijn voor eigen rekening.

Stoelindeling
De touringcarchauffeurs delen voorafgaand aan het vertrek de stoelen in conform de reserveringen die gemaakt zijn. U kunt er zeker van zijn dat u en uw medereizigers bij elkaar zitten.

Keurmerk Touringcar bedrijven
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR bustouroperators, dus ook de Jong Intra Vakanties, werken uitsluitend met touringcarbedrijven die een keurmerk hebben.

Wat mag u verwachten?

Als u bij de Jong Intra Vakanties in de touringcar stapt, bent u verzekerd van het volgende:

  • Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge regels van Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.
  • Elk half jaar wordt het busbedrijf daarop gecertificeerd.
  • Uw chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en wordt iedere 5 jaar onderworpen aan een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR.
  • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd.
  • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
  • Ook het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR busclassificatie: u reist altijd per Comfort Class touringcar.
  • Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.
7,6
8,0
7,6

Geweldige chauffeur: Hendrik-Jan.

9,6

Heb al vaker een busreis gemaakt maar nog nooit zo'n plichtsgetrouwe, zorgzame en behulpzame chauffeur meegemaakt. Een dikke pluim voor Hendrik Jan. Met een chauffeur als Hendrik Jan wi ik wel vaker op vakantie. Zulke chauffeurs moet je zoeken als een speld in een hooiberg. De Jong Intra, hou Hendrik Jan in ere want hij heeft ervoor gezorgd dat ik en de medereizigers een geweldige vakantie hebben gehad.

8,6

Dikke tien voor de chauffeur.

7,4
7,4
8,3

De chauffeur was top.

7,4
7,9

De gids Janna was zeer goed, duidelijk in haar spraak en zeer behulpzaam en de chauffeur Paul was SUPER!!!

8,0
8,5
7,8
7,3
7,6
7,3
7,4
7,4
8,0
7,7
8,0

De reisleidster die wij hadden in Praag, Bo, was een voortreffelijke gids. De tijd die zij aan onze trip bestede was onverwacht uitgebreid. Alle lof!

Dit was voor het eerst dat ik alleen op vakantie ging en ik ben in een warm bad terecht gekomen. Hulp was er van alle kanten uit de groep en van Marco onze chauffeur ik ging alleen maar was met 29 Lieve mensen onderweg fantastisch. Het afscheid viel zwaar maar gelukkig niet alleen bij mij. Ik zeg wees zuinig op personeel met een hart want die zijn belangrijk in het leven.

Alles bij elkaar was de reis zeer goed georganiseerd. Marco is een uitstekende chauffeur en ik ga graag met hem weer op reis. Bo, onze reisleidster was voortreffelijk en haar uitleg was helder. Het was onze eerste bus reis maar we gaan dit jaar met een volgende reis naar Frankrijk, hopelijk met Marco als chauffeur!

Onze chauffeur Gerrit was naast een hele goede/veilige rijder, ook nog eens zeer zorgzaam en een uitmuntende, leerzame verteller en entertainer. Hij heeft ons heel veel geleerd over de stad Praag en het land Tsechië. Kortom: 100%!

Hetzelfde geldt voor onze Tsjechische gids Bo. Zij sprak wonderwel goed Nederlands (geleerd in Praag en niet in Nederland!) en ook zij vertelde heel veel over het verleden en de huidige situatie van Praag. En onvermoeibaar!!

Voor beiden grote hulde en wat de hele reis betreft: zeer aan te bevelen!!