Brug
Zoek jouw stedentrip naar Praag
Stedentrip Praag - Praag.nl

Stedentrip Praag

Vind je stedentrip Praag

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Ruime keuze aan voordelige hotels

Stedentrip Praag

Weet je nog niet waar je stedentrip naartoe gaat? Laat je betoveren met een stedentrip Praag. Praag is misschien wel de meest sprookjesachtige stad van Europa. Praag zit vol met historische bouwwerken. Je kunt een weekend Praag, lange stedentrip of last minute Praag boeken.

Bezienswaardigheden Praag

Een stedentrip Praag is niet compleet zonder veel bezienswaardigheden Praag bezocht te hebben. Er zijn veel bezienswaardigheden Praag die een rijke historie bevatten. De meest opvallende bezienswaardigheid in Praag is de Karelsbrug. De Karelsbrug verbindt de beide oevers van de rivier de Moldau. Tijdens een stedentrip Praag moet je gewandeld hebben over deze eeuwenoude brug. Tijdens een stedentrip Praag bewandel je de Karelsbrug wel meerdere keren, omdat deze brug de diverse bezienswaardigheden Praag met elkaar verbindt.

Eén van de opvallende bezienswaardigheden Praag is de Praagse burcht. De Praagse burcht is ook wel het pronkstuk van de stad. Deze prachtige Praagse burcht moet je zeker bezocht hebben tijdens een stedentrip Praag. Het is de grootste burcht ter wereld. Er is voldoende te zien in deze burcht. Er zijn ook fantastische burchttuinen waar je je ogen uit kunt kijken. De tuinen staan vol met fonteinen, grasvelden, amandelbomen, azalea’s en tulpen.

Terwijl je van de Praagse burcht naar beneden loopt, kom je ook bij één van de bezienswaardigheden Praag uit. Je loopt namelijk langs de Oude Stad. Hier heb je pittoreske, romantische straatjes waar je doorheen kunt wandelen. Hier vind je ook het Goude Straatje. Hier zijn de huisjes helemaal klein, dit is zeker bijzonder om langs te wandelen tijdens een stedentrip Praag.

Ook een belangrijke bezienswaardigheid tijdens een stedentrip Praag is de Sint-Vituskathedraal. Dit is de grootste kerk van Praag. De toren van de kerk zijn ruim 100 meter hoog. Voor de liefhebbers van bouwstijlen is dit een ware must see. De kerk is in de gotische stijl gebouwd. Het behoort tot één van de belangrijke bezienswaardigheden Praag.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Gedurende een citytrip Praag moet je ook het Dansende Huis gezien hebben. De bezienswaardigheden van Praag zijn over het algemeen historische gebouwen. Het dansende huis gaat hier volledig tegenin. Dit is een gebouw met moderne architectuur. Het Dansende Huis ligt aan de Moldau vlakbij de Jirásküv-brug.

Als je tijdens je stedentrip Praag dol bent op muzikanten en kleurige taferelen, dan moet je zeker naar de John Lennon Wall gaan. De muur is een kleurig en fleurig geheel. Het is een toeristische trekpleister waar love and peace centraal staan. Tijdens een citytrip Praag kun je voor deze muur de leukste foto’s schieten.

Een van de bezienswaardigheden Praag is het Astronomisch uurwerk in Praag. Ieder uur presenteert de klok een fantastisch schouwspel. Een stedentrip Praag is niet compleet als je deze wisseling van het uur niet hebt meegemaakt. Het is de oudste nog werkende astronomische klok ter wereld. Het klokkenspel begint met de “Parade van de Apostelen”. Daarna worden de verschillende seizoenen afgebeeld. Het Astronomische uurwerk staat op het plein van de oude stad, ook wel Staromestké námesti. De oude stad is ook de perfecte ligging voor een hotel Praag.

Je kunt vliegen naar Praag. Dit is de snelste manier om een begin te maken met een stedentrip Praag. Vlieg vanaf een luchthaven bij je in de buurt met de meest passende vluchttijden. Zo stel je de meest passende stedentrip samen!