Wencslasplein
Zoek jouw stedentrip naar Praag
Weekend Praag - Praag.nl

Weekend Praag

Gezellig een weekend Praag

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Het vertrouwde adres voor je stedentrip
Geen reserveringskosten

Weekend Praag

In een weekend Praag kun je veel bezichtigen. Praag is een relatief compacte stad, zodat je veel kunt zien in minder tijd tijdens een stedentrip Praag. Daarom kun je altijd voor een weekend Praag kiezen. Je weekend Praag start met een wandeling over het oude stadsplein. Hier zie je ook de Astronomische Klok. Ieder uur staat het plein vol met mensen om het klokkenspel te aanschouwen. Ook tijdens een last minute Praag moet je dit aanschouwen.

Je vervolgt je tocht naar de Praagse Burcht. Bovenop de heuvel vanaf de Praagse Burcht kun je de hele stad bekijken. Daarna wandel je door de paleistuinen heen naar de Sint-Vituskathedraal. Vervolgens kun je het Gouden Straatje niet overslaan. Er zijn hier kleine huisjes die je zeker wilt zien tijdens een weekend Praag.

Het Kampa Museum ligt op een eiland waar je even uit kunt rusten. Je hebt hier terrasjes met uitzicht over de Moldau, de Karelsbrug en de oude stad. Het Kampa eiland kan je bereiken via de trappen van de Karelsbrug. Zodra je de boogbrug verlaat stuit je op veel leuke restaurantjes. Hier moet je een keer gegeten hebben tijdens een weekend Praag.

Natuurlijk moet je tijdens een weekend Praag ook een ode brengen aan de Beatles-legende John Lennon. Na de moord op John Lennon wordt de muur door fans gebruikt om de Beatles-legende te herdenken. Deze muur staat vol met uitingen van liefde en vrede. Er kunnen veel mooie foto’s geschoten worden tijdens je weekend Praag.

Wil je toch meer rust tijdens een weekend Praag? Dan is het zeker de moeite waard om de tuinen van het Wallenstein Paleis (Valdštejnský palác) te bezoeken. Het is dé perfecte plek om even uit te rusten tijdens een weekendje weg naar Praag. Het voodeel van deze tuinen is dat er nog geen entreegelden geheven worden.

Een weekend Praag moet ook het wandelen langs de opmerkelijke architectuur in de Nieuwe Stad bevatten. Het is een stad met rijke historie en architectuur. Hier staat ook het Dansende Huis. Dit golvende gebouw bestaat veelal uit glas. Loop door de Oude Stad en langs de Moldau.

Beklim tijdens een weekend Praag de Eiffeltoren van Praag. Op de top van de Petrínheuvel staat een replica van de Eiffeltoren. Je wandelt door een groene oase met veel appelboomgaarden. Eenmaal op de top heb je een fantastisch uitzicht over Praag.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Weekend Praag hotel en vlucht

Een weekend Praag hotel en vlucht is makkelijk te boeken bij GaSamen Stedentrips. Je kunt zelf jouw favoriete vertrektijd plus luchthaven kiezen. Een weekend Praag hotel en vlucht kun je zo optimaal mogelijk besteden. Binnen korte tijd kun je vliegen naar Praag. Er is ook altijd een passend hotel Praag te boeken voor een weekend Praag. Verblijf in een hotel in het centrum of juist buiten het centrum van Praag. Het is net hoe je een weekend Praag hotel en vlucht wilt combineren.